Wood Renovation

Zandstralen, decaperen, logen en herkleuren van alle houtwerk binnen en buiten
IMG 4688 scaled
IMG 20211202 WA0011

Luchtgommen van meubelen Aalst, trappen, dakgebinten, balken enz.

We zijn gespecialiseerd in het zandstralen, ook wel eens luchtgommen genoemd,  van alle interieurelementen in hout: meubilair, keukenkasten, massieve en fineerdeuren, houten trappen, balken, plafonds & gebinten, parket en plankenvloer, schouwmantels.

De straalwerken gebeuren bij voorkeur in ons eigen atelier teneinde de overlast voor de klant te beperken. Daartoe beschikken we over eigen transport en plaatsers.

Voor het stralen van niet afneembare en vaste stukken zoals trappen, plafonds, houten vloeren, lambriseringen en chambranten zorgen we voor afdoende bescherming en afdekking.

Buitenhout zoals houten bijgebouwen, tuinbanken en ander tuinmeubilair, ornamenten, sierluiken, massieve deuren en poorten, terrasplanken, afboordingen, houten sidings, bekledingen van dakgoten, steunbalken en dakoversteken kunnen evengoed in aanmerking komen voor reiniging en renovatie door middel van zandstralen.

Teneinde de nerfstructuur van het hout en het eventuele snijwerk niet te beschadigen vergt deze discipline grote precisieaangepaste druk en het juiste straalmiddel. Finaal komen we mits veel geduld en ervaring tot een egaal oppervlak en dus een mooi resultaat.

Ingeval van hout dat met verf, beits, vernis, was of olie is behandeld bestaat er de mogelijkheid tot decaperen of logen.

Het valt weinig voor maar we zijn goed verzekerd tegen alle mogelijke schadegevallen.

Behandelen van trappen, meubelen, gebinten en plancher tegen houtworm

Heel wat ervaring hebben we ondertussen in het behandelen van hout met natuurlijke ontwormingsproducten waarbij trappen, steunbalken, zoldervloeren, lambriseringen, kasten en dergelijke definitief vrij zijn van houtworm.

19
IMG 4018 scaled

Inkleuren van nieuwe trappen met vernis

Ook is er onze service trap vernissen of opnieuw vernissen in naturel of in een tint naar keuze en afgewerkt met een slijtvaste laag trappenvernis.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de beste behandeling?

De beste behandeling is deze die past bij uw houtsoort en afhankelijk van de bewerkingen die het al heeft gekregen.

Voor eiken elementen geeft zandstralen of luchtgommen het mooiste resultaat. Voor broze houtsoorten zoals dennenhout zijn zachtere technieken aangewezen.

Indien de meubelen geschilderd zijn is de perfecte oplossing het chemisch logen.

Hoe lang moeten we onze stukken missen ?

In de drukste periodes wacht u maximum veertien dagen vanaf de dag van ophaling tot het terugbrengen.

Kan ik ter plaatse komen om het werkatelier te bezoeken?

Dit is geen probleem mits u een afspraak maakt zodat de juiste persoon aanwezig is voor u.

Heb ik het zelfde resultaat bij ieder behandeling?

Neen, als uw hout is gezandstraald hebt u de keuze uit verschillende afwerkingen. Indien het hout werd geloogd is de keuze beperkter, maar toch nog voldoende ruim.

Worden mijn houten meubelen niet te ruw?

Bij het zandstralen wordt de laag vernis of beits er afgeblazen met corund wat het hout wat ruwer maakt, maar dit hangt grotendeels af van de hardheid van uw hout. Na de eindbehandeling zijn ze perfect te onderhouden met een vochtig doek.

Wat met het transport?

U kunt op ons rekenen voor het ophalen en terugbrengen van uw meubelen, maar u kunt ze ook tot bij ons brengen. Zo spaart u op de transportkosten.

Is er schade of vervuiling na het zandstralen ter plaatse?

Schade zult u niet hebben maar vervuiling door stof is niet uit te sluiten, daarom raden wij u aan om de schilderwerken of het behangen uit te stellen tot na de renovatie.

Kan WoodRenovation zorgen voor andere werken?

Wij hebben enkele partners waar we mee samenwerken zoals voor werkbladen, schilder- en behangwerk of totaal renovatie.

Kan ik mijn meubelen enkel zandstralen zonder verdere behandeling?

Dit kan maar is niet aan te raden, door het zandstralen of logen wordt uw hout blank gezet.

Door oxidatie met de lucht zal uw hout geel worden. Daarom is het belangrijk om binnen de week (na het blank zetten) het hout te fixeren: dit kan naturel gebeuren, om het kleur te behouden en het onderhoud te vergemakkelijken.