IMG 0020 scaled

Meubelen zandstalen in Zulte

Antieke en andere oude meubelen uit eik en andere houtsoorten worden ontdaan van vernissen en/of verven door ze te zandstalen via de techniek van het luchtgommen, ook wel fijnstralen genoemd. Zowel de druk als het straalmateriaal zijn aangepast aan het hout.

Doelstelling: een onweerstaanbaar resultaat dat accordeert met elk eigentijds interieur en tegelijk refereert naar een kostbaar verleden.

Op die manier kunnen tafels, stoelen, banken, kasten, secretaires, bibliotheken, ingebouwde kasten en lambriseringen, binnendeuren, keukenkastdeuren enz. een prachtig nieuw leven tegemoet. Afwerking kan met transparante, blanke of gekleurde beits.

Opmerkingen: deze werkwijze is in de regel effectiever dan schuren, ze is zonder meer toepasbaar bij eiken en beuken meubelen maar ook zachtere houtsoorten komen in aanmerking mits oordeelkundig gebruik. Afhankelijk van het voorbereidend werk om alles goed af te schermen tegen stof en schade is de klus meestal in enkele dagen geklaard. Steeds doen we een check op de toestand van uw meubelen en bijzonderlijk op houtworm. Bel ons voor een  werfbezoek.

Transformeer je meubelen van oude naar nieuwe, eeuwige glorie in Zulte

Soms is het jammer de bestaande meubelen weg te doen enkel en alleen omdat deze gedateerd is: duister en bombastisch. Terwijl het hout van prima kwaliteit nog altijd intact blijkt te zijn. Zandstralen of luchtgommen kan dé oplossing bieden zowel vanuit esthetisch als praktisch oogpunt. Bekijk enkele van onze realisaties voor & na en vergewis je van het eindresultaat na eindafwerking. We gaan voor: vederlicht, eigentijds en perfect passend bij de rest van uw interieur.
IMG 0018 scaled

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de beste behandeling?

De beste behandeling is deze die past bij uw houtsoort en afhankelijk van de bewerkingen die het al heeft gekregen.

Voor eiken elementen geeft zandstralen of luchtgommen het mooiste resultaat. Voor broze houtsoorten zoals dennenhout zijn zachtere technieken aangewezen.

Indien de meubelen geschilderd zijn is de perfecte oplossing het chemisch logen.

Hoe lang moeten we onze stukken missen ?

In de drukste periodes wacht u maximum veertien dagen vanaf de dag van ophaling tot het terugbrengen.

Kan ik ter plaatse komen om het werkatelier te bezoeken?

Dit is geen probleem mits u een afspraak maakt zodat de juiste persoon aanwezig is voor u.

Heb ik het zelfde resultaat bij ieder behandeling?

Neen, als uw hout is gezandstraald hebt u de keuze uit verschillende afwerkingen. Indien het hout werd geloogd is de keuze beperkter, maar toch nog voldoende ruim.

Worden mijn houten meubelen niet te ruw?

Bij het zandstralen wordt de laag vernis of beits er afgeblazen met corund wat het hout wat ruwer maakt, maar dit hangt grotendeels af van de hardheid van uw hout. Na de eindbehandeling zijn ze perfect te onderhouden met een vochtig doek.

Wat met het transport?

U kunt op ons rekenen voor het ophalen en terugbrengen van uw meubelen, maar u kunt ze ook tot bij ons brengen. Zo spaart u op de transportkosten.

Is er schade of vervuiling na het zandstralen ter plaatse?

Schade zult u niet hebben maar vervuiling door stof is niet uit te sluiten, daarom raden wij u aan om de schilderwerken of het behangen uit te stellen tot na de renovatie.

Kan WoodRenovation zorgen voor andere werken?

Wij hebben enkele partners waar we mee samenwerken zoals voor werkbladen, schilder- en behangwerk of totaal renovatie.

Kan ik mijn meubelen enkel zandstralen zonder verdere behandeling?

Dit kan maar is niet aan te raden, door het zandstralen of logen wordt uw hout blank gezet.

Door oxidatie met de lucht zal uw hout geel worden. Daarom is het belangrijk om binnen de week (na het blank zetten) het hout te fixeren: dit kan naturel gebeuren, om het kleur te behouden en het onderhoud te vergemakkelijken.