IMG 4694 scaled

Luchtgommen Zedelgem als straaltechniek voor hout en houtproducten

Luchtgommen is het zandstralen van oppervlakten uit hout en onderscheidt zich doordat men hier keramische of glaskorrels gebruikt en er onder een lagere druk wordt gestraald om te reinigen en te ontdoen van oude vernis-, was- of verflagen. Deze zachtaardige vorm van zandstralen houdt de materialen en hun structuur volledig intact. Daarom wordt de techniek ook wel eens fijnstralen genoemd.

Traprenovaties, meubelrestauraties, interieur restyling

Het verjongen en verlichten van eiken keukens, parket, plankenvloeren, lambriseringen, buffet- en kleerkasten, tafels, stoelen, deuren, binnendeuren en schrijnwerk, tuinmeubelen, ornamenten, dakgebinten, plafonds en balustrades kan een verrassend effect opleveren. Met behoud van vaste en waardevolle elementen is een nieuw, eigentijds interieur zo gecreëerd.

IMG 0020 scaled
65045958667 4894D8C1 DEDD 4982 8FD9 CDE596EEF315 scaled

Luchtgommen : voor- en nabehandelingen

Er is één adres voor een onberispelijk resultaat: Wood Renovation. Indien gewenst brengen we een finale afwerkingslaag aan. En voorafgaand inspecteren we alle stukken op de mogelijke aanwezigheid van houtworm, waartegen we een probate behandeling voorzien. Anders heeft het geen zin. We zijn actief in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en het aangrenzend deel van Vlaams-Brabant en Henegouwen.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de beste behandeling?

De beste behandeling is deze die past bij uw houtsoort en afhankelijk van de bewerkingen die het al heeft gekregen.

Voor eiken elementen geeft zandstralen of luchtgommen het mooiste resultaat. Voor broze houtsoorten zoals dennenhout zijn zachtere technieken aangewezen.

Indien de meubelen geschilderd zijn is de perfecte oplossing het chemisch logen.

Hoe lang moeten we onze stukken missen ?

In de drukste periodes wacht u maximum veertien dagen vanaf de dag van ophaling tot het terugbrengen.

Kan ik ter plaatse komen om het werkatelier te bezoeken?

Dit is geen probleem mits u een afspraak maakt zodat de juiste persoon aanwezig is voor u.

Heb ik het zelfde resultaat bij ieder behandeling?

Neen, als uw hout is gezandstraald hebt u de keuze uit verschillende afwerkingen. Indien het hout werd geloogd is de keuze beperkter, maar toch nog voldoende ruim.

Worden mijn houten meubelen niet te ruw?

Bij het zandstralen wordt de laag vernis of beits er afgeblazen met corund wat het hout wat ruwer maakt, maar dit hangt grotendeels af van de hardheid van uw hout. Na de eindbehandeling zijn ze perfect te onderhouden met een vochtig doek.

Wat met het transport?

U kunt op ons rekenen voor het ophalen en terugbrengen van uw meubelen, maar u kunt ze ook tot bij ons brengen. Zo spaart u op de transportkosten.

Is er schade of vervuiling na het zandstralen ter plaatse?

Schade zult u niet hebben maar vervuiling door stof is niet uit te sluiten, daarom raden wij u aan om de schilderwerken of het behangen uit te stellen tot na de renovatie.

Kan WoodRenovation zorgen voor andere werken?

Wij hebben enkele partners waar we mee samenwerken zoals voor werkbladen, schilder- en behangwerk of totaal renovatie.

Kan ik mijn meubelen enkel zandstralen zonder verdere behandeling?

Dit kan maar is niet aan te raden, door het zandstralen of logen wordt uw hout blank gezet.

Door oxidatie met de lucht zal uw hout geel worden. Daarom is het belangrijk om binnen de week (na het blank zetten) het hout te fixeren: dit kan naturel gebeuren, om het kleur te behouden en het onderhoud te vergemakkelijken.