IMG 4025 scaled

Luchtgommen trappen in Moorslede

Luchtgommen of fijnstralen is een aparte vorm van zandstralen die zachter gaat omwille van het gebruik van keramische korrels als straalmiddel en door de compressor op verlaagde druk te zetten. Er kan heel nauwgezet gewerkt worden en tovert uw oude eiken of beuken trap in geen tijd om tot een mooi en hip element in uw woning.

Deze aanpak maakt dat de bestaande trap niet moet worden uitgebroken en waardevol hout gespaard blijft. Minder kosten, minder overlast, minder hartzeer.

Afwerkingsmogelijkheden naderhand zijn volgens uw keuze: vernissen, oliën, inkleuren.

Bij aanvang wordt alles goed afgedekt en afgeschermd, achteraf maken we de werkruimte grondig schoon met een industriële stofzuiger.

Een voorafgaand werfbezoek lijkt ons altijd opportuun opdat we de staat van het hout zouden kunnen nagaan, een check doen of er geen houtworm is en zien hoeveel lagen er op liggen.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de beste behandeling?

De beste behandeling is deze die past bij uw houtsoort en afhankelijk van de bewerkingen die het al heeft gekregen.

Voor eiken elementen geeft zandstralen of luchtgommen het mooiste resultaat. Voor broze houtsoorten zoals dennenhout zijn zachtere technieken aangewezen.

Indien de meubelen geschilderd zijn is de perfecte oplossing het chemisch logen.

Hoe lang moeten we onze stukken missen ?

In de drukste periodes wacht u maximum veertien dagen vanaf de dag van ophaling tot het terugbrengen.

Kan ik ter plaatse komen om het werkatelier te bezoeken?

Dit is geen probleem mits u een afspraak maakt zodat de juiste persoon aanwezig is voor u.

Heb ik het zelfde resultaat bij ieder behandeling?

Neen, als uw hout is gezandstraald hebt u de keuze uit verschillende afwerkingen. Indien het hout werd geloogd is de keuze beperkter, maar toch nog voldoende ruim.

Worden mijn houten meubelen niet te ruw?

Bij het zandstralen wordt de laag vernis of beits er afgeblazen met corund wat het hout wat ruwer maakt, maar dit hangt grotendeels af van de hardheid van uw hout. Na de eindbehandeling zijn ze perfect te onderhouden met een vochtig doek.

Wat met het transport?

U kunt op ons rekenen voor het ophalen en terugbrengen van uw meubelen, maar u kunt ze ook tot bij ons brengen. Zo spaart u op de transportkosten.

Is er schade of vervuiling na het zandstralen ter plaatse?

Schade zult u niet hebben maar vervuiling door stof is niet uit te sluiten, daarom raden wij u aan om de schilderwerken of het behangen uit te stellen tot na de renovatie.

Kan WoodRenovation zorgen voor andere werken?

Wij hebben enkele partners waar we mee samenwerken zoals voor werkbladen, schilder- en behangwerk of totaal renovatie.

Kan ik mijn meubelen enkel zandstralen zonder verdere behandeling?

Dit kan maar is niet aan te raden, door het zandstralen of logen wordt uw hout blank gezet.

Door oxidatie met de lucht zal uw hout geel worden. Daarom is het belangrijk om binnen de week (na het blank zetten) het hout te fixeren: dit kan naturel gebeuren, om het kleur te behouden en het onderhoud te vergemakkelijken.