IMG 0020 scaled

Luchtgommen van houten meubelen in Nieuwpoort

Luchtgommen is een zachtaardige vorm van zandstalen onder aangepaste druk en mits gebruik van een fijn, keramisch straalmiddel. genoemd. De materialen blijven volledig intact. Meest voorkomende houtsoorten zijn: eik, beuk, kastanje, kerselaar, tropisch maar ook grenen en in bepaalde gevallen fineerhout kunnen op die manier een verjongingskuur ondergaan. Het weggommen van boenwas, lak, olie, verf of andere lagen gebeurt tot in de kleinste hoekjes en kantjes.

Oud meubilair kan ouderwets, zwaar en duister ogen maar meestal is het van onverwoestbare kwaliteit en heeft het daar bovenop emotionele waarde. Dankzij de mogelijkheid tot zandstralen is het perfect in te passen ook bij eigentijdse, moderne interieurs.

Voor zover mogelijk en om u al dat stof te besparen doen we de behandeling van meubelen bij voorkeur in ons eigen atelier. Ophalen en terugbrengen zijn door ons voorzien tenzij u over eigen transport beschikt.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de beste behandeling?

De beste behandeling is deze die past bij uw houtsoort en afhankelijk van de bewerkingen die het al heeft gekregen.

Voor eiken elementen geeft zandstralen of luchtgommen het mooiste resultaat. Voor broze houtsoorten zoals dennenhout zijn zachtere technieken aangewezen.

Indien de meubelen geschilderd zijn is de perfecte oplossing het chemisch logen.

Hoe lang moeten we onze stukken missen ?

In de drukste periodes wacht u maximum veertien dagen vanaf de dag van ophaling tot het terugbrengen.

Kan ik ter plaatse komen om het werkatelier te bezoeken?

Dit is geen probleem mits u een afspraak maakt zodat de juiste persoon aanwezig is voor u.

Heb ik het zelfde resultaat bij ieder behandeling?

Neen, als uw hout is gezandstraald hebt u de keuze uit verschillende afwerkingen. Indien het hout werd geloogd is de keuze beperkter, maar toch nog voldoende ruim.

Worden mijn houten meubelen niet te ruw?

Bij het zandstralen wordt de laag vernis of beits er afgeblazen met corund wat het hout wat ruwer maakt, maar dit hangt grotendeels af van de hardheid van uw hout. Na de eindbehandeling zijn ze perfect te onderhouden met een vochtig doek.

Wat met het transport?

U kunt op ons rekenen voor het ophalen en terugbrengen van uw meubelen, maar u kunt ze ook tot bij ons brengen. Zo spaart u op de transportkosten.

Is er schade of vervuiling na het zandstralen ter plaatse?

Schade zult u niet hebben maar vervuiling door stof is niet uit te sluiten, daarom raden wij u aan om de schilderwerken of het behangen uit te stellen tot na de renovatie.

Kan WoodRenovation zorgen voor andere werken?

Wij hebben enkele partners waar we mee samenwerken zoals voor werkbladen, schilder- en behangwerk of totaal renovatie.

Kan ik mijn meubelen enkel zandstralen zonder verdere behandeling?

Dit kan maar is niet aan te raden, door het zandstralen of logen wordt uw hout blank gezet.

Door oxidatie met de lucht zal uw hout geel worden. Daarom is het belangrijk om binnen de week (na het blank zetten) het hout te fixeren: dit kan naturel gebeuren, om het kleur te behouden en het onderhoud te vergemakkelijken.