IMG 4620 scaled

Houtbehandeling tegen houtworm en kevers met insectenwerende producten in Oostende

We behandelen alle hout dat aangetast is geraakt door houtworm. Meestal gaat het om houten meubelen, trappen, balken, dakgebinten, onderdaken, planchers, lambriseringen, zoldervloeren en binnenschrijnwerk. Daartoe gebruiken we natuurlijke producten die insecten werend zijn en aangepast aan de houtsoort. Ze worden gaandeweg aangebracht dankzij een spuitpistool met groot debiet. Na behandeling is de houtworm gegarandeerd en voorgoed weg.

Waarom houten trappen, gebinten en meubilair behandelen tegen houtworm?

De houtworm, dit zijn de larven van de houtkever, ook wel boktor genoemd, eten het hout ongemerkt en boren zich finaal een weg naar buiten om te paren, vandaar de gaatjes. Meestal is een deel onheil dus al geschied tegen dat het opvalt. Andere tekenen zijn dan: zaagsel dat op de grond ligt, afbrokkeling van het hout, soms een licht raspend geluid, de aanwezigheid van dode kevers. Het spreekt voor zich dat de zich snel vermenigvuldigende houtworm grote schade aanricht, het hout degradeert en zijn sterkte verliest waardoor in extreme gevallen er implosie of instorting kan van komen.

IMG 0018 scaled
IMG 4695 scaled

Houtworm bestrijden: snel, zeer efficiënt, schadeloos en zonder veel overlast

We werken op systematische wijze, zijn geroutineerd in het herkennen van de soorten houtwormen, dekken vooraf alles af wat nodig is, gebruiken voor elke houtsoort en situatie aangepaste ontwormingsproducten, goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid.  We kennen sowieso succes in de volledige en definitieve bestrijding van houtwormen en andere houtinsecten.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is de beste behandeling?

De beste behandeling is deze die past bij uw houtsoort en afhankelijk van de bewerkingen die het al heeft gekregen.

Voor eiken elementen geeft zandstralen of luchtgommen het mooiste resultaat. Voor broze houtsoorten zoals dennenhout zijn zachtere technieken aangewezen.

Indien de meubelen geschilderd zijn is de perfecte oplossing het chemisch logen.

Hoe lang moeten we onze stukken missen ?

In de drukste periodes wacht u maximum veertien dagen vanaf de dag van ophaling tot het terugbrengen.

Kan ik ter plaatse komen om het werkatelier te bezoeken?

Dit is geen probleem mits u een afspraak maakt zodat de juiste persoon aanwezig is voor u.

Heb ik het zelfde resultaat bij ieder behandeling?

Neen, als uw hout is gezandstraald hebt u de keuze uit verschillende afwerkingen. Indien het hout werd geloogd is de keuze beperkter, maar toch nog voldoende ruim.

Worden mijn houten meubelen niet te ruw?

Bij het zandstralen wordt de laag vernis of beits er afgeblazen met corund wat het hout wat ruwer maakt, maar dit hangt grotendeels af van de hardheid van uw hout. Na de eindbehandeling zijn ze perfect te onderhouden met een vochtig doek.

Wat met het transport?

U kunt op ons rekenen voor het ophalen en terugbrengen van uw meubelen, maar u kunt ze ook tot bij ons brengen. Zo spaart u op de transportkosten.

Is er schade of vervuiling na het zandstralen ter plaatse?

Schade zult u niet hebben maar vervuiling door stof is niet uit te sluiten, daarom raden wij u aan om de schilderwerken of het behangen uit te stellen tot na de renovatie.

Kan WoodRenovation zorgen voor andere werken?

Wij hebben enkele partners waar we mee samenwerken zoals voor werkbladen, schilder- en behangwerk of totaal renovatie.

Kan ik mijn meubelen enkel zandstralen zonder verdere behandeling?

Dit kan maar is niet aan te raden, door het zandstralen of logen wordt uw hout blank gezet.

Door oxidatie met de lucht zal uw hout geel worden. Daarom is het belangrijk om binnen de week (na het blank zetten) het hout te fixeren: dit kan naturel gebeuren, om het kleur te behouden en het onderhoud te vergemakkelijken.